604 243 484
Oprava laku auta Praha
Opravy ALU kol, disků
Poradenství, konzultace zdarma
Rychlá oprava laku již od r. 2008, nyní opět na původní adrese v centru Prahy
oprava laku auta

Časté problémy při montáži rádia

Nevyhovuje vám stávající autorádio ve vašem voze a tak pochopitelně přemýšlíte nad tím, že si pořídíte jiné a nové autorádio? Není to nic složitého. Trh je bohatý a možností je spousta, ale když si nejste jisti, je dobré oslovit profesionála, který to zvládne bez problémů. Můžete se tak vyvarovat mnohým problémům. Co patří mezi nejznámější? Podívejte se.

Špatná velikost autorádia

První problém, který může při montáži nového autorádia je to, že budete mít v ruce jeho špatnou velikost. Jsou v podstatě dvě situace. Ta první je spojená s tím, že vaše koupené rádio je větší, než otvor ve vašem voze. Tato situace se nijak řešit nedá a vy si tak musíte pořídit správně velký model. Druhá situace, kdy je rádio menší než montážní otvor, se vyřeší celkem jednoduše. Pomůže vám k tomu speciální redukční rámeček. Ten vybírejte podle dvou velikostí. Prvně s ohledem na váš automobil a následně také podle rozměrů vašeho rádia.
 

Nemožnost propojit jednotlivé konektory

Je mnoho věcí, které se postupně a také průběžně standardizují. A mezi takové patří i různé konektory, které mají za cíl jednoduché propojení. Pokud máte novější vůz a novější autorádio, je velká pravděpodobnost, že zde použijete standardní ISO konektor. Pokud ale ve vašem voze není, a na rádiu je, může nastat problém s propojením. I ten se ale dá vyřešit, jelikož stačí koupit požadovanou redukci. Je dobré si stav kabeláže zjistit s předstihem a poté redukci koupit spolu s autorádiem.
 

 

Nefunkčnost autorádia či reproduktorů

Tento problém spojený s montáží už je poměrně zásadní. Proto vždy doporučíme vyzkoušet kompletní funkčnost ještě před tím, než autorádio umístíte do montážního otvoru. Nefunkčnost může být způsobena mnoha věci. Velmi často se jedná o špatné zapojení, a to ať už se jedná o klasické napájení autorádia, nebo se jedná o situaci, kdy jsou špatně zapojeny jednotlivé reproduktory. Problém však v některých případech může být v samotném autorádiu. Ale toto je situace, která není zase až tak obvyklá. Proto pokud nemáte zkušenosti a máte obavy, je dobré oslovit odborníka. Plně postačí například zručný autoelektrikář, který bude přesně a také dobře vědět, co a kam by měl zapojit.
 

 

Problém s demontáží stávajícího autorádia

Plánujete vyměnit vaše stávající rádio za nové? Pokud ano, může se objevit jeden z častých problémů, které se týkají toho, že vám nepůjde demontovat stávající rádio. Přitom to nemusí být nic složitého, jelikož se uvolní pojistky a rádio se vytáhne. K tomu však musí být speciální klíče, které se zasunou do příslušných otvorů. Pokud je nemáte, budete muset to vyřešit pomoci plochého šroubováku s podloženým pod něj hadrem. Což není úplně šťastná varianta, díky které můžete poškodit plasty nebo je i vylomit.
 

 

Oprava poškrábaného laku

Auto před opravou laku

Po opravě laku auta

Oprava ALU kol Praha

Před opravou alu kol

Po opravě laku alu kola
Paint Fix Pro Praha - opravy laku © 2024 PaintFixPro.cz Praha, opravy laku auta, oprava ALU kol - Ing. Jan Luxemburk • Všechna práva vyhrazena • Články