604 243 484
Oprava laku auta Praha
Opravy ALU kol, disků
Poradenství, konzultace zdarma
Rychlá oprava laku již od r. 2008, nyní opět na původní adrese v centru Prahy
oprava laku auta

Na dovolenou v obytné dodávce? Proč ne!

Hodně moderním trendem je dnes dovolená strávená ne jako účastník zájezdu, ale zasloužený odpočinek si dopřáváme prostřednictvím obytné dodávky. Auto, které vlastníme není tak velké, aby se do něj vešli všichni a co se týká zavazadlového prostoru, museli bychom si vzít sotva dva kufry. Takže co kdybychom udělali letos výjimku a vyzkoušeli jiný druh dovolené. Co kdybychom si půjčili obytnou dodávku, která splňuje všechny požadavky o spolehlivosti a dokonalosti dovolené. Otázkou zřejmě zůstává, jestli se nám tahle varianta vyplatí.

Spolehlivost a serióznost autopůjčoven

Dnes máme spoustu firem, které mají ve svém portfoliu služeb i půjčení dodávek a to ať už užitkových nebo obytných. Podle našeho přání tedy můžeme vybírat ze široké nabídky, kterou nám autopůjčovny poskytují. Dobrým tahem zákazníka je také takovou firmu trochu prověřit. Dokážeme si tak udělat obrázek o samotné firmě, můžeme se informovat u spokojených klientů, kteří mají zkušenosti před námi nebo napsali nějakou recenzi. Ale také se můžeme podívat i na to, jak dlouho působí firma na trhu. Nejlepším řešením je přesvědčit se na vlastní oči. Vozový park takové firmy nás musí samozřejmě zaujmout. Ovšem pokud vozy nejsou zrovna v nejlepším stavu, měli bychom se poohlédnout jinde.

Autopůjčovny samozřejmě podle potřeby vozy obnovují a také procházejí technickou kontrolou v pravidelném intervalu. Nám tedy odpadá celá starost o servis vozu, ale i o koupi dálniční známky či povinného ručení. Všechny tyto náležitosti by měla mít autopůjčovna zařízeno a mělo by to být zahrnuto v obchodních podmínkách půjčovny. Také bychom si měli dodávku pořádně prohlédnout, i zdánlivě nepatrná závada by nám nemusela být uznána jako reklamace. Pak by na nás po vrácení pronajatého auta čekala nejedna nepříjemnost.

Proč si půjčit dodávku?

Důvodů je prakticky více, než jen dovolená. Můžeme mít na plánu stěhování firmy nebo osobní stěhování do jiného města a využít služeb stěhovací firmy prostě a jednoduše nechceme. Mnozí podnikatelé ale také využívají pronájem dodávky k převozu materiálu nebo zboží do skladu či k zákazníkovi. K takovým účelům je připraven dlouhodobý pronájem, který je právě pro drobné podnikatele a živnostníky velmi výhodný. Na rozjezd firmy je to ideální volba a lidé to hojně využívají.

Dodávka na dovolenou

Ovšem pojďme opět k naší dovolené. Jak už bylo řečeno v úvodu našeho článku, pronájem dodávky na dovolenou využívá stále více Čechů. Po vzoru západních zemí se i u nás tento styl dovolené ujal a vzhledem k tomu, že je zde možnost vzít s sebou i naše domácí mazlíčky, je velmi populární. Navíc zavazadlový prostor je opravdu dost velký na to, abychom tam naskládali úplně všechno. Také je zde dost prostoru pro samotné cestující a obytná dodávka, ale i dodávka osobní typu multivan nabízí dostatek prostoru například pro nohy. Také nejsme vázáni jen na jedno místo, nemusíme se ohlížet na cestující a naším společníkem a kamarádem na cestách je sám čas, kterého máme dostatek.

Obytné dodávky jsou dnes na takové úrovni vybavení, že jde mnohdy i o lepší komfort než v penzionech. Výbava obsahuje samozřejmě lůžkovou část, kde jsou lůžka sklápěcí, aby ušetřily místo, dále jsou zde kompletně vybavené minikuchyněk, chemické wc a podobně.

Jízda obytnou dodávkou

Na pozoru by se měli ovšem mít ti, kteří takto cestují poprvé. Ne každý s takovou dodávkou má zkušenosti a jízda je tady poněkud odlišnější. Velice vhodné jsou určitě rady ostatních, které nám mohou pomoci. Taková dodávka je delší, robustnější a zaparkovat s ní také nemůžeme všude. |Zkušený řidič by se nad těmito řádky mohl spíše pousmát, ale i mistr tesař se někdy utne a i on se může poučit.

Důležité také je, abychom si dobře přečetli podmínky pronájmu. Vyhneme se tak nepříjemným situacím, kdy spolucestující například bude kouřit za jízdy, což není dovoleno, nebo bychom se měli informovat o tom, zda je možné s pronajatou dodávkou vyjet za hranice. Také věk řidiče zde hraje roli a musíme mít samozřejmě platný občanský průkaz.

Oprava poškrábaného laku

Auto před opravou laku

Po opravě laku auta

Oprava ALU kol Praha

Před opravou alu kol

Po opravě laku alu kola
Paint Fix Pro Praha - opravy laku © 2024 PaintFixPro.cz Praha, opravy laku auta, oprava ALU kol - Ing. Jan Luxemburk • Všechna práva vyhrazena • Články