604 243 484
Oprava laku auta Praha
Opravy ALU kol, disků
Poradenství, konzultace zdarma
Rychlá oprava laku již od r. 2008, nyní opět na původní adrese v centru Prahy
oprava laku auta

Grilování a zahradí grily

Pokud milujete grilování, s přibližujícím se jarem určitě chcete být více venku v přírodě. Pro všechny, co rádi opravdu grilují, třeba s přáteli či rodinou, je třeba pořídit si venkovní grily. Přidáme také pár užitečných rad pro usnadnění grilování. Určitě si každý najde čas a příležitost na uspořádání pořádné grilované party. Pozvání několika přátel a posezení u grilu s vychlazeným pivem a dobře naloženým masem či grilovanou zeleninou totiž k jaru a létu naprosto neodmyslitelně patří. Aby se vám grilované potraviny nepřipalovaly, potírejte rošt v průběhu grilování olejem či kůží ze špeku. Pokud nechcete používat při grilování olej a přitom chcete zabránit nepříjemnému přichycování na rošt, potírejte jej šťavnatou paprikou.

Zahradní grily a příjemné grilování

Pokud jste si již prohlédli zahradní grily a vybrali si mezi nimi ten pravý, můžete se tedy pustit do svého prvního grilování. Asi nejoblíbenější jsou steaky. Můžete použít maso vepřové, hovězí i drůbeží a pro milovníky jemné chuti vyzkoušejte i ryby. Steaky solte až na konec a také do nich nepíchejte vidličkou, aby vám z masa nevytekla šťáva. Hlídejte si rovnoměrnou teplotu a také výšku masa. Použijete-li vepřové maso, nejvíce se asi na grilování hodí krkovička. Naopak třeba panenka není příliš vhodná, neboť bude vysušená. Jestliže použijete na steaky libové maso, udělejte je pouze málo nebo středně propečené. Další možností je drůbež. Pro grilování částí drůbeže i s kostmi je lepší zvolit způsob nepřímého grilování a připravovat je po dobu 30 minut. Drůbeží maso bez kosti lze grilovat nejlépe na přímé teplotě po dobu 8 až 12 minut. Maso je hotové, jestliže z něj odtéká čirá šťáva. V průběhu grilování je dobré otáčet kousky drůbeže pouze jednou, tedy v půlce celkové grilovací doby.

Grilované ovoce i zelenina a přenosné mini grily

Na pravidelné grilování, kdy si chcete udělat třeba jen něco zdravého bez tuku, vám postačí i přenosné mini grily. Ke grilování se dá použít třeba téměř všechna zelenina, kterou připravujeme neloupanou. Jestliže vám přece jenom slupka vadí, tak po sejmutí zeleninu z grilu vložíme do sáčku, tam se nám zapaří a půjde dobře oloupat. Nejčastěji grilujeme papriky, cuketu, lilek, česnek, brambory či cibuli. Malá rajčata grilujeme v celku nebo je dáme do alobalu, aby šťáva nevytekla. Teplota vhodná pro grilování zeleniny je kolem 200 °C a zeleninu je vhodné kořenit raději až po ugrilování. Grilování je velmi rychle hotové. Pokud chcete grilovat ovoce, vhodný je především ananas, banány, jablka, jahody, papája či hrušky a můžete udělat i špízy z různých druhů ovoce.

 

Oprava poškrábaného laku

Auto před opravou laku

Po opravě laku auta

Oprava ALU kol Praha

Před opravou alu kol

Po opravě laku alu kola
Paint Fix Pro Praha - opravy laku © 2024 PaintFixPro.cz Praha, opravy laku auta, oprava ALU kol - Ing. Jan Luxemburk • Všechna práva vyhrazena • Články